"Škola života začíná u nás"

I kočky léčí

17. října 2016
Ve čtvrtek 22. září 2016 ve stodůlecké škole proběhla felinoterapie – léčba kočkou. Žáci měli příležitost si pohrát kocoury Maxem a Monti, prohlédnou si je, pohladit, učesat a dovědět se, co mají rádi.
Felinoterapie měla v naší škole premiéru. Kocourky přivezla felinoterapeutka paní Helena Rűckerová. Nejdříve všechny děti s Maxem a Monti seznámila. Vyndala je z jejich pelíšků, žáci si je pohladili, potom si je někteří položili na klín, poslouchali, jak spokojeně předou. Ti odvážní dostali do rukou kartáč a učili se kočky správně česat. Co kočky mají rády a co naopak jim nedělá dobře, se dověděli z pohádky „Jak pejsek s kočičkou vařili dort“. Pejska sehrála Fíbí, kterou přivedla naše canisterapeutka paní Zuzana Padevětová. Fíbí dostala kuchařskou čepici, Max zástěrku a pohádka mohla začít. Do hrnce skutečně zamíchali vše, co mají rádi a co bylo po ruce. Ještě, že to nemuseli doopravdy sníst.
Žáci se také dověděli z obrázků, co si zrovna kočka myslí, zda je spokojená, nebo se bojí, či se snad zlobí, a to podle výrazu, velikosti očí, postavení ocasu a uší.
Celou akci přijela natáčet TV Barrandov a paní redaktorka Michaela Jendruchová vyzpovídala paní Rűckerovou, dověděla se něco o naší škole a seznámila se se všemi přítomnými žáky. Krátká reportáž proběhla ve zpravodajství „Naše zprávy“ na TV Barrandov v neděli 25. 9.
Podívejte se, reportáž začíná od 21:30 minuty.